Geschiedenis

De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot 1951. Piet Schermer begint aan de Kleine Noord in Hoorn zijn eigen Technisch Installatiebureau. Hij was een pionier in het gewest. Maar weinigen konden een breed pakket installatiediensten bieden, variƫrend van de aanleg van een centrale verwarming, oliestook en luchtbehandeling tot onderhoud, reparatie en uitbreiding van bestaande installaties.

In 1977 komt Pietjan Schermer junior de gelederen versterken. Onder zijn leiding groeit het installatiebedrijf verder uit. Het pand aan de Kleine Noord wordt te klein en in 1986 verhuist Schermer Installatietechniek naar een nieuwe locatie aan de Geldelozeweg 35 in Hoorn. Met de ruime behuizing en de uitgebreide faciliteiten kan het installatiebedrijf zich hier verder ontwikkelen. En dat gebeurt. Innovatie en scholing staan hoog op de agenda. Met een duidelijke visie en een nuchtere bedrijfsmentaliteit worden verschillende dealerschappen en certificeringen verworven. Schermer Installatietechniek voegt steeds meer aansprekende projecten toe aan zijn referenties en verwerft zich een uitstekende reputatie als betrouwbaar en professioneel installatiebedrijf.

In 2011 doet Barend Schermer, derde generatie, zijn intrede binnen het bedrijf als nieuwe directeur. 

In een dynamische markt zorgt Schermer Installatietechniek ervoor zich voortdurend op een positieve manier te onderscheiden. Naast de kennis en ervaring die in het bedrijf besloten liggen, is het succes te danken aan de meerwaarde van Schermers projectmatige aanpak. Met verschillende disciplines in eigen beheer kan zo ieder installatieproject van a tot z worden gecontroleerd.

Heeft u nog vragen?

Heeft u een vraag over de diensten en producten die wij leveren
of wilt u alleen informatie ontvangen?