De Brink te Julianadorp

Julianadorp

In Julianadorp Oost aan de Koningsbrink realiseert Woningstichting Den Helder in samenwerking met De Omring een woon-/zorggebouw met 33 zorgclusterwoningen. Het bouwplan voor kleinschalig wonen voor ouderen komt aan de rand van de eerste fase van de Willem Alexander Hof te liggen. Schermer Installatietechniek heeft de opdracht ontvangen voor het realiseren van de complete werktuigbouwkundige installaties.

  • Het complex wordt voorzien van een collectieve warmteopwekking, hiervoor wordt in de technische ruimte een bivalente installatie opgesteld. Het gehele gebouw maakt, voor de warmteopwekking gebruik van een warmtepomp. De primaire energie, welke hiervoor benodigd is wordt uit de bodem gehaald met behulp van een gesloten bodemsysteem. 
  • Voor de koeling wordt gebruik gemaakt van vloerverwaming(omkeerbaar). Dit behoudens de centrale woon- leefkeukens en kantoor op de eerste verdieping waarbij ondersteuning van de koeling plaats vind middels ventilatorconvectoren. 
  • Luchtbehandeling appartementen en huiskamers  worden voorzien van een collectieve ventilatie installatie. De LBK is voorzien van een warmtewiel met een rendement van minimaal 79%.
  • De regelinstallatie wordt voorzien met het energie managementsysteem van Monavisa. Dit systeem haalt de data punten uit de DEOS regelinstallatie en vertaalt deze naar een bruikbaar
    model om de installatie energetisch op het beste rendement te laten presteren en in het kader van de warmtewet.
  • Alle warmtapwaterverbruikers worden aangesloten op de collectieve warmtapwatervoorziening welke centraal in de technische ruimte op de zolder wordt opgesteld. De warmtapwatervoorziening bestaat uit een indirect gestookte boiler en een thermisch zonlichtsysteem. Het thermische zonlichtsysteem draagt zorg voor de voor de verwarming van het tapwater en indien noodzakelijk zal de in serie geplaatste indirect gestookte boiler zorgdragen voor de naverwarming. Op het moment dat het zonlichtsysteem tot boven de 70 graden is opgewarmt zal het water worden bijgemengd met koudwater.
  • OpdrachtgeverHelder Vastgoed
  • AdviseurWoningstichting Den Helder
  • ArchitectGeO Architecten

Gerelateerde projecten | Zorg

Heeft u nog vragen?

Heeft u een vraag over de diensten en producten die wij leveren
of wilt u alleen informatie ontvangen?