Gymsportcentrum Volendam

Volendam

Nieuwbouw gymsportcentrum te Volendam. De accommodatie huisvest een grote turnsporthal, een gymzaal, twee danszalen en een dojo. Het gebouw levert door zijn unieke ontwerp een bijdrage aan een kwalitatieve upgrade van het gebied. Het gymsportcentrum ligt aan de tweede toegangsweg naar de wijk Broeckgouw en gaat fungeren als markeringspunt en ‘scharnierpunt’ naar de wijk. De karakteristieke plek met veel water en de IJsselmeerdijk in de nabije omgeving is een inspiratiebron geweest voor het architectonisch beeld. Hiermee krijgt het gebouw een symbolische verankering met de omgeving. In tegenstelling tot veel ‘gesloten’ sportgebouwen heeft dit gebouw een extravert karakter. Een gebouw dat ‘communiceert’ met zijn omgeving. Het ontwerp is vervolgens doorontwikkeld in bouwteamverband samen met M3Energie, Kuiper Steur architecten en Mercuur Bouw. De samenhang tussen duurzame energiemogelijkheden, duurzame materiaalkeuze, constructie-mogelijkheden en ruimtelijke- en esthetische kwaliteit zijn belangrijke uitgangspunten geweest en bepalen de uiteindelijke kwaliteit van het gebouw.

Schermer installatietechniek is bij deze nieuwbouw verantwoordelijk voor de klimaat installaties. De klimaat installaties zijn volledig gasloos onder andere door middel van een WKO installatie welke warmte en koude uit de bodem onttrekt. Daarnaast worden energie zuinige luchtbehandelingskasten geplaatst welke verantwoordelijk zijn voor de ventilatie in het gebouw. De installaties worden aangestuurd door geavanceerde regeltechniek.

  • OpdrachtgeverMercuur Bouw BV
  • AdviseurM3 energie
  • ArchitectKuiper Steur architecten BNA
Gymsportcentrum Volendam

Gerelateerde projecten | Overheid

Heeft u nog vragen?

Heeft u een vraag over de diensten en producten die wij leveren
of wilt u alleen informatie ontvangen?